-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:11916 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اعمال افراد ي كه تقليد كرده اند چه حكمي دارد و آيا اين افراد مي توانند از مراجع متوفي تقليد نمايند؟
الف) اعمال افرادي كه تقليد نكردهاند در چند صورت صحيحاست: 1) يقين كنند كه طبق حكم واقعي الهي عملنمودهاند و اين غالبا در صورتي است كه مطابق احتياط عمل كرده باشند. 2) چنانچه اعمال گذشتهاش با فتواي مرجعي كهفعلا بايد از او تقليد كند هماهنگ باشد. 3) به فتواي حضرت امام (ره) مطابقت عمل با فتواي هر مرجع جايز التقليدي كافياست چه مرجعي كه در گذشته بايد از او تقليد ميكرد و چه آن كه اكنون ميتواند تقليد كند.
ب) اين گونه افراد نميتوانند از مراجع متوفي تقليد كنند.
و اكنون وظيفه شما اين است كه از يكي مراجع زنده تقليد كنيد حال اگر تشخيص داديد كه يكي از آنها از بقيه اعلم است بايداز او تقليد كنيد وگرنه از هر كدام كه تقليد نماييد كافي است.
گفتني است كه راههاي شناخت مجتهد اعلم اين است: 1- انسان خودش اهل خبره باشد و مجتهد اعلم را تشخيصبدهد. 2 -از گفته دو نفر عالم و اهل خبره مجتهد اعلم را بشناسد البته به شرط اينكه گفته آن دو عالم با گفته ديگران تعارضپيدا نكند. 3- در ميان اهل علم يا مردم شخصي در اعلميت شهرت پيدا كند و بيشتر مردم يا اهل علم بگويند فلان مرجع ازهمه اعلم است. و در اين زمان براي كساني كه خودشان اهل خبره نيستند يقين به اعلم در شخص خاصي مشكل است. و ازهر كدام از مراجع فعلي ميتوانيد تقليد كنيد.
مراجع موجود عبارتند از آيات عظام: خامنهاي، بهجت، مكارم شيرازي، فاضل لنكراني، تبريزي، وحيد خراساني،شبيري زنجاني، صافي، سيستاني، نوري همداني، اردبيلي ،صانعي و... .

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.